Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Als iemand al langere tijd pijn heeft, spreken we over chronische of aanhoudende pijn. Chronische pijn kan ontstaan met of zonder oorspronkelijke weefselbeschadiging. Bij chronische pijn spelen vaak de volgende factoren een rol. Lichamelijke factoren: zoals het niet kunnen ontspannen, slaapstoornis en minder bewegen. Psychische factoren: hoe ga je om met stress, onvoldoende grenzen aangeven en levenservaringen. Sociale factoren: zoals onbegrip vanuit de omgeving, problemen met werken.
Het Chronisch Pijnherstelplan is bedoeld voor mensen die al langere tijd last hebben van pijnklachten. Waarschijnlijk heb je al een lange weg afgelegd langs verschillende behandelaars, maar je hebt nog steeds pijn. Je bent inmiddels zover dat je weet dat je pijn waarschijnlijk blijvend is en dat je moet leren dansen met je pijn.
Na de intakefase duurt het behandelprogramma 8 weken. In deze periode ga je direct het programma thuis toepassen. Houd er rekening mee dat je zeker een jaar bezig bent om alles wat je geleerd hebt goed toe te kunnen passen.
Met het Chronisch Pijnherstelplan leer ik je tools om op een natuurlijke manier om te gaan met je chronische pijn. Je weet na het volgen van dit traject duidelijk waar je grenzen liggen en je kunt deze grenzen zelfstandig verbeteren. Verder weet je hoe je je slaapproblemen en je vermoeidheid aan kunt pakken. Ook leer ik je welke natuurlijke middelen jij daarvoor kunt inzetten. Denk daarbij aan voeding, vitamines & mineralen, kruidensupplementen, bachbloesems en etherische oliën. Kortom: je leert om NATUURLIJK de regie te pakken over je eigen leven.
Het theoretische gedeelte is exact hetzelfde. Het verschil is dat wanneer je het pijnprogramma in de praktijk volgt, het pijnprogramma ondersteund wordt door natuurlijke lichaamsgerichte therapieën. Denk daarbij bijvoorbeeld aan massages.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging CAT (level 5 therapeut). Afhankelijk van uw zorgverzekering is gehele of gedeeltelijke vergoeding van de consulten mogelijk. Voor het Chronisch Pijnherstelplan kan er vergoeding worden aangevraagd voor 8 consulten van 1½ uur à €70,- Overzicht vergoedingen van de verzekeringen zijn te vinden op https://catcomplementair.nl/soorten-therapie/
Een aantal zorgverzekeraars vergoeden dit wel. Het loont zeker de moeite om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.
Dat kan. In overleg zijn mogelijkheden om bloed- , urine- , en ontlastingsonderzoeken aan te vragen. Je kunt kosten verwachten vanaf €20,- t/m €299,-
Fytotherapie - 24001, Orthomoleculaire geneeskunde - 24000, Overige natuurgeneeskunde - 24005, Iriscopie - 24006
Sinds 2009 ben ik gediplomeerd en beëdigd als HBO fytotherapeut en natuurgeneeskundig therapeut. Ik heb de 6-jarige HBO opleiding voor Natuurgeneeskundige aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum gevolgd.
Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://www.gatgeschillen.nl/
Ja, de therapeut is daarbij aangesloten. Inschrijfnummer 709174R. Meer informatie op de website van RBCZ : https://rbcz.nu/