Over mij

Marike Korenhof

Pijntherapeut en ervaringsdeskundige

Dit verhaal gaat over mij en wellicht ook over jou. Maar bovenal gaat het over pijn. Langdurige pijn. Wanneer je pijn hebt, dan wil je niets liever dan manieren zoeken om van je pijn af te komen. Laat dat nou precies zijn waar ik goed in ben geworden, ook al was het in eerste instantie tegen wil en dank. Nu omarm ik het als mijn missie!

Over mij

Mijn naam is Marike pijntherapeut en ervaringsdeskundige. Ik heb mij gespecialiseerd in hulp bij chronische pijnklachten met vermoeidheid.

Hoe het begon

Op de gebruikelijke hobbeltjes na ging het leven mij gemakkelijk af. Ik was lerares in het basisonderwijs, getrouwd en had inmiddels een leuk huis. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik de eerste ommezwaai in mijn leven: ik zat na 4 maanden in een rolstoel in plaats van op een roze wolk. Niet helemaal de toekomst die ik voor ogen had, zal ik maar zeggen.

Het start met krijgen van de juiste diagnose

Veel rugpijn, revalidatie trajecten, verkeerde diagnoses en natuurlijk daardoor van het kastje naar de muur gestuurd worden. Verkeerde diagnose maakt een verkeerde aanpak. Uiteindelijk bleek mijn pijn niet meer weg te gaan. Mijn leven stond op zijn kop en dat deed letterlijk en figuurlijk heel veel pijn!

Boosheid en veel huilen

Hartenpijn! Ik heb heel veel tranen gelaten en ben heel boos geweest. Maar na een tijdje moest ik bekennen dat ik daarin niet wilde blijven hangen. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten, maar ik heb geprobeerd er iets van te maken. Kan het niet linksom, dan maar rechtsom!

Kiezen van een nieuwe weg

Na een periode van gedeeltelijk herstel, heb ik mij omgeschoold tot natuurgeneeskundige, kruiden- en orthomoleculair therapeut.
De combinatie van eigen baas zijn, thuis werken spraken mij aan. De opleidingen geven mij een solide basis om de lichamelijke klachten bij cliënten te begeleiden.

Regulier of natuurlijke medicatie

Op pijnmedicatie reageerde ik niet goed. Wellicht herken je dit. En op de lange termijn heeft het veel te veel negatieve bijwerkingen. Daarom ben ik mijzelf gaan verdiepen in de natuurlijke manier om met pijn om te gaan. Zowel op lichamelijk, mentaal als op spiritueel niveau.

Mijn missie

Een therapeut met een missie, dat ben ik ten voeten uit. Ik geloof dat we nog een wereld te winnen hebben, wanneer we het heft in eigen hand nemen. Wanneer we stoppen met symptoombestrijding en de oorzaak achter jouw pijn aanpakken. Chronische pijn is complex. Het is een combinatie van sociale, fysieke en psychische factoren die aangepakt moeten worden. Er bestaat geen one size fits all. Door aanpassingen te maken in je lifestyle en mindset kun je veel bereiken. Aanpassingen, passend bij jou mogelijkheden.Veel kleine stapjes zetten, maken samen een grote stap voorwaarts naar een pijnvrij of pijnarm leven!.

Nieuwsgierig geworden?

Ik hoop dat ‘over mij’ ook over jou gaat. Dat je je herkent in mijn verhaal. Heb je last van chronische pijnklachten? Ben je, net zoals ik, een doorzetter? Wil je eens van gedachten wisselen om te kijken wat er voor jou mogelijk is? Maak dan nu afspraak voor een GRATIS gesprek van 30 min. Ik help je graag verder!

Hoe kan ik een afspraak maken?

Bellen

Je kunt mij bellen op 06-83558189. Wanneer ik niet kan opnemen kun je een berichtje achter laten. Ik bel je later terug.

Mailen

Mailen kan ook! Mijn e-mail is info@praktijk-dekorenbloem.nl. Ik beantwoord je al vragen en/of stel desgewenst een aantal data voor.

Onderstaande formulier

Ook kun je het onderstaande formulier invullen en opsturen via de website. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Yes! Ik wil graag een afspraak!

Kijkje in de praktijk?