Over mij

Marike Korenhof

Pijntherapeut en ervaringsdeskundige

Dt verhaal gaat over mij en wellicht ook over jou. Maar bovenal gaat het over pijn. Nog specifieker: chronische pijnklachten. Want wanneer je pijn hebt, dan wil je niets liever dan manieren zoeken om van je pijn af te komen. Laat dat nou precies zijn waar ik goed in ben geworden, ook al was het in eerste instantie tegen wil en dank. Nu omarm ik het als mijn missie!

Over mij

Mijn naam is Marike en ik help mensen die gebukt gaan onder hun chronische pijnklachten, zodat zij zo effectief en natuurlijk mogelijk kunnen herstellen van hun chronische pijnklachten.

Hoe het begon

Op de gebruikelijke hobbeltjes na ging het leven mij gemakkelijk af. Ik was lerares in het basisonderwijs, getrouwd en had inmiddels een leuk huis. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik de eerste ommezwaai in mijn leven: ik zat na 4 maanden in een rolstoel in plaats van op een roze wolk. Niet helemaal de toekomst die ik voor ogen had, zal ik maar zeggen.

Het start met krijgen van de juiste diagnose

Veel rugpijn, revalidatie trajecten, verkeerde diagnoses en natuurlijk daardoor van het kastje naar de muur gestuurd worden. Verkeerde diagnose maakt een verkeerde aanpak. Uiteindelijk bleek mijn pijn niet meer weg te gaan. Mijn leven stond op zijn kop en dat deed heel veel pijn!

Boosheid en veel huilen

Hartenpijn. Ik heb heel veel tranen gelaten en ben heel boos geweest. Maar na een tijdje moest ik bekennen dat ik daarin niet wilde blijven hangen. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten, maar ik heb geprobeerd er iets van te maken. Kan het niet linksom, dan maar rechtsom!

Praktijk de Korenbloem - panoramafoto
Praktijk de Korenbloem

Kiezen van een nieuwe weg

Na een periode van gedeeltelijk herstel, heb ik mij omgeschoold tot natuurgeneeskundige, kruiden- en orthomoleculair therapeut. De combinatie van eigen baas zijn, thuis werken en een lijf die niet altijd goed mee werkt spraken mij aan.

Regulier of natuurlijke medicatie

Op pijnmedicatie reageerde ik niet goed. En op de lange termijn heeft het veel te veel negatieve bijwerkingen. Daarom ben ik mijzelf gaan verdiepen in de natuurlijke manier om met pijn om te gaan. Zowel op lichamelijk, mentaal als op spiritueel niveau.

Mijn missie

Een therapeut met een missie, dat ben ik ten voeten uit. Ik geloof dat we nog een wereld te winnen hebben wanneer we stoppen met symptoombestrijding en de oorzaak achter jouw pijn aanpakken. Door middel van een totaalaanpak met natuurlijke strategieën en systemen met concrete resultaten.

Nieuwsgierig geworden?

Ik hoop dat ‘over mij’ ook over jou gaat. Dat je je herkend in mijn verhaal. Heb je last van chronische pijnklachten? Ben je, net zoals ik, een doorzetter? Wil je eens van gedachten wisselen om te kijken wat er voor jou mogelijk is? Maak dan nu afspraak voor een GRATIS gesprek van 30 min. Wellicht dat mijn expertise jou verder kan helpen.

Mijn klanten zijn belangrijk voor mij

Gratis aanbod

Gratis checklist

In 7 stappen jouw kickstart om natuurlijk te herstellen van chronische pijn

EHBO-PIJNKIT

10 tips, per mail, voor effectieve natuurlijke pijnstilling

Gratis voedingsanalyse

Laat je verrassen hoe krachtig aanpassing van je voeding kan zijn op je chronische pijn