Over mij

Als kind hield ik al ontzettend veel van planten en dieren. Mijn slaapkamer was een veilige haven voor trieste plantjes, die ik weer oplapte. Ook leken weggelopen dieren zich een weg naar mij te vinden. Toch was er nog een ander talent wat ik graag wilde ontwikkelen, namelijk lesgeven. Na mijn opleiding Lerares Basisonderwijs kreeg ik al gauw een vaste aanstelling. Huisje boompje beestje, ik vond het helemaal leuk. Helaas kwam dit abrupt tot een einde. Door omstandigheden heb ik mijn baan moeten opgeven. Maar daar waar deuren sluiten, gaan andere open. Ik nam het besluit om mijn professioneel te scholen in mijn liefde voor planten.  Als snel was ik student aan een (zesjarige HBO) opleiding natuurgeneeskunde / fytotherapeut om mijn eigen praktijk te kunnen starten.

 

Tijdens mijn opleiding kreeg mijn zoontje de diagnose Autisme. Niet geheel onverwacht, maar de diagnose kwam evengoed nog hard aan. Met al mijn kennis als leerkracht lukte het mij niet om mijn zoontje goed op te voeden. De meltdowns waren te talrijk. Vragen spookten door mijn hoofd. Wat als hij ouder wordt? Met zes jaar kon ik hem aan, wat als hij 16 jaar wordt? Het hele gezin leed hieronder. Het moment dat ons werd geadviseerd om hem overdag volledig in de opvang te doen, werd voor mij een keerpunt. Inmiddels was ik op mijn scriptie schrijven na, klaar met mijn opleiding als natuurgeneeskundige / fytotherapeut. Je raadt het al! Natuurlijk heb ik mijn scriptie geschreven over autisme. De behandelingsadviezen heb ik met mijn zoon in de praktijk gebracht. (PraMarike Korenhofctice what you preach). Wat denk je? De dagopvang is er nooit gekomen! Inmiddels is hij een heerlijke eigenwijze puber zonder meltdowns.

Een ding wat ik heb geleerd is dat ik een volhouder ben, een pitbull, en zeker niet voor een gat te vangen. Lukt het niet linksom? Dan wel rechtsom.

In het reguliere aanbod miste ik de begeleiding zonder medicatie. Dat kan beter, dacht ik! Inmiddels ben ik al mijn  kennis en ervaringen gaan delen in mijn eigen praktijk.

Deze prachtige kinderen verdienen het om de beste begeleiding te krijgen, zodat zij kunnen opgroeien en het beste uit hunzelf kunnen halen, met de hulp en steun van hun ouders!

Nieuwsgierig geworden?

Wil je eens van gedachten wisselen, wat er voor jouw kind mogelijk is? Maak dan nu afspraak voor een Gratis Contact-Sessie. Ik geef je 3 gouden tips! Wellicht dat mijn expertise jou verder kan helpen.

familie

Gratis Contact Sessie

 

Om spam te voorkomen ...