Over mij

Hee, hallo! Leuk dat je de moeite wilt nemen om mee over mij te lezen.

Ik ben Marike Korenhof, moeder, lerares basis onderwijs, fytotherapeut en, oh ja, ik heb chronische klachten.

Als kind hield ik al ontzettend veel van planten en dieren. Mijn slaapkamer was een veilige haven voor trieste plantjes, die ik weer oplapte. Ook leken weggelopen dieren zich een weg naar mij te vinden. . In mijn puberjaren werkte ik als vrijwilliger als begeleidster van kinderactiviteiten.  Daar bleek ik een talent voor te hebben. De stap naar de opleiding Lerares Basisonderwijs was dan ook een hele logische. Na mijn afstuderen kreeg ik al gauw een vaste aanstelling. Al was het wel even wennen als Groningse in de nieuwe stad Almere. Het ging me voor de wind, en al snel leerde ik mijn huidige man kennen. Na ons trouwen raakte ik als snel zwanger. Ik was helemaal gelukkig. Helaas kwam dit abrupt tot een einde.

Door bekkenklachten kwam ik al snel  in een rolstoel terecht. Verloor mijn baan en onbezorgde leventje. Maar daar waar deuren sluiten, gaan andere open. Na lang nadenken en afwegen wat nog wel mogelijk was, wilde ik een praktijk aan huis openen. Mijn liefde voor planten was nog altijd aanwezig. Deze combinatie zorgen voor een (zesjarige HBO) opleiding natuurgeneeskunde / fytotherapie.

 

 

Tijdens mijn opleiding kreeg mijn zoontje de diagnose Autisme. Niet geheel onverwacht, maar de diagnose kwam evengoed nog hard aan. Met al mijn kennis als leerkracht lukte het mij niet om mijn zoontje goed op te voeden. De meltdowns waren te talrijk. Vragen spookten door mijn hoofd. Wat als hij ouder wordt? Met zes jaar kon ik hem aan, wat als hij 16 jaar wordt? Het hele gezin leed hieronder. Het moment dat ons werd geadviseerd om hem overdag volledig in de opvang te doen, werd voor mij een keerpunt. Inmiddels was ik op mijn scriptie schrijven na, klaar met mijn opleiding als natuurgeneeskundige / fytotherapeut. Je raadt het al! Natuurlijk heb ik mijn scriptie geschreven over autisme. De behandelingsadviezen heb ik met mijn zoon in de praktijk gebracht. (PraMarike Korenhofctice what you preach). Wat denk je? De dagopvang is er nooit gekomen! Inmiddels is hij een heerlijke eigenwijze puber zonder meltdowns.

Een ding wat ik heb geleerd is dat ik een volhouder ben, een pitbull, en zeker niet voor een gat te vangen. Lukt het niet linksom? Dan wel rechtsom.

In het reguliere aanbod miste ik de begeleiding zonder medicatie. Dat kan beter, dacht ik! Inmiddels ben ik al mijn  kennis en ervaringen gaan delen in mijn eigen praktijk.

Deze prachtige kinderen verdienen het om de beste begeleiding te krijgen, zodat zij kunnen opgroeien en het beste uit hunzelf kunnen halen, met de hulp en steun van hun ouders!

Nieuwsgierig geworden?

Wil je eens van gedachten wisselen, wat er voor jouw kind mogelijk is? Maak dan nu afspraak voor een Gratis Contact-Sessie. Ik geef je 2 gouden tips! Wellicht dat mijn expertise jou verder kan helpen.

familie

Gratis Contact Sessie

 

Om spam te voorkomen ...