Over mij

Dit verhaal gaat over mij. Maar ook over jou. En bovenal gaat het over pijn. Nog specifieker:  buik- en rugpijn. Want wanneer jij pijn hebt, dan wil je niets liever dan manieren zoeken om van je pijn af te komen. Laat dat nou precies zijn waar ik goed in ben geworden, ook al was het in eerste instantie tegen wil en dank. Nu omarm ik het als mijn missie.

Op de gebruikelijke hobbeltjes na ging het leven mij gemakkelijk af. Ik was lerares Basisonderwijs, getrouwd en had inmiddels een leuk huis. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik de eerste ommezwaai in mijn leven.

Ik zat na 4 maanden in een rolstoel in plaats van op een roze wolk. Niet helemaal de toekomst die ik voor ogen had, zal ik maar zeggen. Veel rugpijn, revalidatietrajecten, verkeerde diagnoses en natuurlijk van het kastje naar de muur gestuurd worden. Uiteindelijk bleek mijn pijn niet meer weg te gaan. Natuurlijk stond mijn leven op zijn kop en dat deed heel veel pijn! Hartenpijn. Ik heb heel veel tranen gelaten en ben heel boos geweest. Maar na een tijdje moest ik bekennen dat ik daarin niet wilde blijven hangen. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten, maar heb geprobeerd er nog iets van te maken. Kan het niet linksom, dan maar rechtsom!

Na een periode van gedeeltelijk herstel, heb ik mij omgeschoold tot therapeut. De combinatie van eigen baas zijn, thuis werken en een lijf die niet altijd goed mee werkt spraken mij aan.

Op pijnmedicatie reageerde ik niet goed. Dus ben ik mijzelf gaan verdiepen in de natuurlijke manier om met pijn om te gaan. Zowel op lichamelijk, mentaal als op spiritueel niveau.

Als het gaat over het spiritueel niveau hou ik het er gewoon op dat ik beschik over een extra antenne, waardoor mijn radio gevoeliger is afgesteld. Om daar beter mee om te gaan heb ik mij verdiept in sjamanistische. Niet meer en niet minder. Als geboren en getogen Groningse blijf ik hier toch wat stugger en nuchter onder.

De tweede omslag kwam na mijn tweede zwangerschap. Mijn zoontje werd zo ziek geboren, dat er voor zijn leven werd gevreesd. Na een aantal jaren, waarin ik al zag dat de opvoeding niet geheel volgens plan verliep,  kreeg mijn zoontje de diagnose Autisme. Niet geheel onverwacht, maar de diagnose kwam evengoed nog hard aan. Inmiddels was ik, op mijn scriptie schrijven na, klaar met mijn opleiding als natuurgeneeskundige / fytotherapeut. Je raadt het al! Natuurlijk heb ik mijn scriptie geschreven over autisme. Daardoor heb ik mij extreem goed verdiept in alles rondom de darm(flora).

Mijn missie is om jou te helpen bij het verminderen van darmklachten in relatie tot je rugklachten. Inmiddels ben ik al mijn kennis en ervaringen gaan delen in mijn eigen praktijk. Ik hoop daarmee ook een inspiratiebron voor jou te zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Heb jij buik- en rugklachten en ben je, net als ik wel een doorzetter? Wil je eens van gedachten wisselen, wat er voor jou mogelijk is? Maak dan nu afspraak voor een Gratis contactsessie. Wellicht dat mijn expertise jou verder kan helpen.

Je eerste stap Van Pijn Naar Plezier

 

Om spam te voorkomen ...