Met autisme Sint Maarten vieren

Nog even en de drukke feestmaanden beginnen weer. Of je ze nou christelijke feestdagen noemt of lichtjes feesten. Deze drukke maanden zijn voor een kind met autisme extra spannend. Het is aan ons om hun er goed doorheen te begeleiden.
Zelf probeer ik altijd de gulden middenweg te zoeken. Niet meedoen is is volgens mij geen optie. Alle feesten aanpassen aan je kind met autisme werkt ook niet helemaal. Maar niet alle feesten hoeven voor 200% gevierd te worden. Het hoort nou eenmaal bij het leven. Hoe dan wel. Ik hoop dat je met mijn tips de feestdagen ontspannen door kan komen.

Ontspannen Sint Maarten vieren, kan dat?tips bij Sint-Maarten

De feestmaanden beginnen met het Sint-Maartensfeest op 11 november. Op school wordt er veel aandacht aan besteed. Regelmatig worden de sint-maarten liedjes oefent. En natuurlijk wordt er hard gewerkt aan het maken van een mooie lampion.
Alles staat klaar om er mooi en gezellig feest van te maken. Met een paar tips gaat het ook voor jullie leuk worden.

Zes waardevolle tips voor een leuk lampionnenfeest

  1. Allereerst is het heel belangrijk dat je van tevoren zeker weet dat het lampje en de batterijen goed werken. Geen verrassingen voor op het laatste moment.
  2. Ga op tijd eten. Zo hou je tijd over om je kind rustig voor te bereiden op het lampionnen-feest.
  3. Ga je in een groep lopen of loop je alleen? Maak in ieder geval duidelijke afspraken dat iedereen kan afhalen wanneer de spanning te hoog wordt. Vaak zijn een of twee straten al meer dan genoeg. Mocht het goed gaan, dan kun je gewoon door blijven gaan. Elk jaar kan je kind een beetje meer aan. Eerder stoppen heeft voor mij de voorkeur, zo blijft het feest leuk.
  4. Sommige kinderen willen helemaal niet lopen. Je kunt ook de lampion voor de deur zetten, met andere lichtjes. Zo creëer je voor andere kinderen een warm welkom. Toch een beetje Sint Maartensfeest voor je eigen kind. Wie weet lukt het volgend jaar wel.
  5. Wat ga je doen met het snoep wat wordt opgehaald? Bij mij mochten ze zelf weten wat ze met het opgehaalde snoep gingen doen. Snoep ging bij ons in de snoeppot. Dat was vertrouwd en bekend. En daar waren de regels duidelijk over. Ik heb het zelf altijd heel grappig gevonden, dat mijn zoon liever voor het bekende optie koos, dan voor de vrijheid van opeten wanneer je maar wilt.
  6. Mijn zoon wilde al na 2 jaar niet meer lopen. Hij vond het veel leuker om het snoep te mogen uitdelen. Hij deed de deur open en wachtte op alle mooie liedjes. En deelde daarna gretig uit.  Ook dit is een mooie manier om Sint-Maarten vieren.

Vieren van Sint Maarten

Probeer te blijven kijken naar wat jouw kind nodig heeft. Elk jaar is weer anders. Je kind ontwikkelt zich.  Elk jaar zal het een stukje makkelijker worden.

Heb je zelf nog leuke tips? Schrijf je ze hieronder? Zo helpen we elkaar de drukke feestmaanden door.

Lees voor nog meer tips mijn blog over het sinterklaasfeest en kerstfeest.

Ik ben Marike Korenhof. Sinds 2010 heb ik een eigen praktijk natuurgeneeskunde/fytotherapie. Ik begeleid moeders met een autistische zoon (6-10jr), die zich machteloos voelen door onverwachte uitbarstingen, op een natuurlijke manier kunnen inspelen op deze buien en zo meer rust en ontspanning in het gezin te creëren.

Al tijdens de opleiding was ik verbaasd over de eenzijdige informatie die wij als patiënten/consumenten krijgen. Dat was voor mij een reden om met blogberichten te starten. In de hoop een ander geluid te laten horen, zodat jij hopelijk een meer afgewogen beslissing kan nemen over de gezondheid van jou en je kind.Marike Korenhof

1 gedachte over “Met autisme Sint Maarten vieren

Gesloten voor reacties.